X
تبلیغات
شال و تاتی - قوچ نژاد شال
شال- تاتی -چالج-گلیکیه -داغ - جل مله -
قوچ نژاد شال یکی از اصیل ترین قوچ های ایرانی است .

نژادی است گوشتی با گرایش تولید شیر مناسب، رنگ بدن در بدو تولید خاکستری سیاه و در بلوغ شکری متمایل به خاکستری است. میانگین وزن قوچ 85 کیلوگرم و میش 65 کیلوگرم می باشد.

در زیر متن یکی از تحقیقاتی که اخیرا بر روی این قوچ انجام شده است و خلاصه ای از آن را در اینجا آورده ام.

خاستگاه اصلی گوسفند نژاد شال در منطقه ای به همین نام (شال) در شهرستان بوئین زهرا قرار دارد و در طول پرورش وسالیان دراز این نژاد به سایر مناطق استان بویژه مناطق مرکزی قزوین،آبیک،بوئین زهرا،آبگرم و آوج (خرقان غربی) گسترش یافته است.گوسفند شال از جمله نژادهای گوشتی ایران می باشد که دارای خصوصیات و ویژگیهای زیادی می باشد. از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود :

۱- افزایش وزن روزانه این نژاد در دوره پروار بندی روزانه 280 الی 300 گرم می باشد.

2-بالا بودن درصد دوقلوزائی (با انجام فلاشینگ در این نژاد به حدود 30 الی 35 درصد می رسد)

3-بالا بودن ضریب تبدیل و بازده اقتصادی مطلوب

۴- پیش رس بودن دامهای نر جهت پرواربندی

5- دارای توان دوبار زایش در سال (به شرط تعلیف کافی)

فرآورده های گوسفند شال:

الف- گوشت: درصد وزن لاشه سر د به وزن زنده دربره های پروارشده 99/49درصد- درصد وزن گوشت به وزن زنده دربره های پروارشده 562/47 درصد - درصد وزن استخوان به وزن زنده دربره های پروارشده ۱۷درصد - درصد وزن چربی لاشه به وزن زنده دربره های پروارشده ۱۳درصد

ب: پشم: - مقدار تولید پشم سالیانه قوچ 1 الی 3/1 کیلوم گرم - مقدار تولید پشم سالیانه میش

۸/. الی 1 کیلوم گرم - طول استاپل(فتیله پشمی) 8 الی 13 سانتیمتر

ج: شیر : مقدار تولید شیر سالیانه: در شرایط مناسب 90 الی 120 لیتر در مدت 150 روزمی باشد میزان چربی شیر : 5/5 الی 6 در صد

نتایج حاصل از نگهداری گوسفند شال و توسعه آن :

۱- افزایش تولید گوشت

2- افزایش درصد دوقلوزائی و راندمان تولید مثلی

3- استحصال شیر میش شال به منظور تهیه پنیر گوسفندی

4- توسعه واحدهای نیمه صنعتی تا کاملاً صنعتی و پیشرفته گوسفندداری در منطقه

5- افزایش درآمد دامدار از طریق افزایش تولید ، کاهش هزینة تولید و افزایش بهره وری دام

+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و یکم مهر 1387ساعت 22:46  توسط محسن شهبازی  |